Kotimaisen Fanni-tunnetaitosarjan psykologien suunnittelemat tuotteet on tarkoitettu lapsiperheille ja ammattilaisille lasten kanssa käytettäväksi. Fanni-sarja tekee tunteet tutuiksi ja auttaa lasta oppimaan monipuolisia tunnetaitoja helpolla ja hauskalla tavalla.

Sarjassa on julkaistu viisi kirjaa ja tunnetaitokorttipakka.

Jokaiseen kirjaan sisältyy:

1) Mukaansatempaava tarina lapsen kanssa luettavaksi

Kirjojen lämminhenkisissä ja samaistuttavissa tarinoissa seikkailevat eläinystävykset Fanni, Ralf, Lenni ja Lilli.

2) Kattava tieto-osuus aikuiselle

Aikuisella on tärkeä rooli lapsen tunnetaitojen oppimisessa. Päivittäiset vuorovaikutustilanteet kotona, koulussa, päiväkodissa ja harrastuksissa luovat lukuisia mahdollisuuksia opettaa lapselle tunnetaitoja ja mallintaa rakentavaa tapaa toimia tunteiden kanssa. Fanni-kirjojen kattava ja käytännönläheinen tieto-osuus auttaa aikuista ymmärtämään, miten tunnetaidot kehittyvät ja miten niitä voi arjessa lapselle opettaa. Lisäksi aikuinen saa vinkkejä, miten itse toimia hankalien tunteiden kanssa.

3) Monipuolisesti tehtäviä kodin arkeen ja kouluun tai päiväkotiin

Jokaiseen kirjaan on koottu monipuolinen joukko tehtäviä aikuiselle itselleen ja lapsen kanssa tehtäväksi. Vanhemmalle ja kasvattajalle suunnatut tehtävät haastavat syventämään pohdintaa kirjan teemoista ja auttavat tekemään muutoksia arjessa. Lisäksi aikuinen saa vinkkejä omien tunnetaitojen kehittämiseen – tunnetaidot kun eivät koskaan ole valmiita ja lapset ovat erityisen taitavia haastamaan tunnetaitojamme!

Lapsille suunnatut tehtävät sopivat tehtäväksi kahdenkesken lapsen kanssa tai lapsiryhmässä. Harjoitusten avulla tarinan tunnetaidot saa nopeasti osaksi arkea lapsen kanssa.

Miten kirjojen avulla voi opettaa tunnetaitoja?

Fanni-sarjassa ilmestyneet

Fanni ja kiukkuiset kaksoset